Groenteman met Veeninga

INTERVIEWTRAINING

Interviewen kan je lerenWij zijn Hanneke Groenteman en Djoeke Veeninga en geven ruim vijftien jaar samen interviewtraining.

Bij ons leer je de techniek van luisteren en doorvragen. Het is al doende leren; bij ons geen rollenspelen of theoretische verhandelingen.

In een kleine groep oefen je om inzicht te krijgen in de essentie van gesprekken voeren.

Wat bieden wij?Onze training is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen in gesprekstechniek. Naast mensen in de media ontvangen we ook professionals uit andere beroepsgroepen.

Afgelopen jaren gaven wij training aan podcastmakers, docenten, advocaten, dagvoorzitters, theatermakers, zorgverleners, presentatoren, rechters en vele anderen.

We bieden aan:


  • Een workshop voor kleine groepen (maximaal 6 cursisten) met veel persoonlijke aandacht.
  • Een masterclass voor grotere groepen.
  • Variaties hierop in overleg.Bekijk hier de kosten.

Contact

Wie zijn wij?Hanneke Groenteman: journalist, programmamaker, presentator. schrijver (Doorzakken bij Jamin, Het Volle Leven). Werkte bij het Parool, diverse bladen, VARA-radio (Hoor Haar), VPRO (de Plantage), omroep Max (Sterren op het Doek) en incidenteel bij diverse omroepen.


Djoeke Veeninga: journalist, programmamaker, regisseur, interviewer, schrijver (Het nahuwelijk). Werkte lange tijd in vaste dienst bij de VPRO (radio oa het Marathoninterview en televisie) en vervolgens freelance als regisseur van televisiedocumentaires en series (VPRO,NTR). In 2007 besloten wij naast ons journalistieke werk interview-trainingen te geven, uit een behoefte onze ervaring te delen met anderen. Dat werd Groenteman met Veeninga.Ervaringen

Klik op de titel van een artikel om het helemaal te lezen!

Vlijmscherpe vragen

Vlijmscherpe vragen

donderdag 8 september 2022

Onze cursisten waren allemaal copywriters (Tekstwerf), sommigen jong in het vak, anderen ervaren. Maar waarom wilden deze cursisten een interviewtraining, vroegen wij ons af. Nou, dat werd al snel duidelijk. Om teksten te schrijven voor hun klanten moesten ze informatie inwinnen bij de opdrachtgever. Vaak waren dat lastige verhalen, door deskundigen, in vakjargon. En hoe maak je daar begrijpelijke, heldere teksten van? Door goed te ondervragen en scherp te luisteren. En daar zat hem nou vaak het probleem: soms dwaalden de interviewers tijdens de moeilijke verhalen af, de informatie ging hun pet soms te boven en al gauw raakten ze de greep op het gesprek kwijt. En ze durfden niet te zeggen dat ze het niet meer goed volgden. Gevolg: paniek. We hebben een deel van onze training besteed aan het scherp opletten als ze afdwaalden, gewoon te vragen om het nog eens uit te leggen, eerlijk te zeggen als ze iets niet begrepen. Zodoende dwing je de deskundige om helder...

Kosten


  • Een workshop voor maximaal zes personen op locatie in Amsterdam duurt van 09:30 - 16:30 uur en kost 650 euro per persoon (wij zijn niet btw-plichtig). Deze dag is inclusief lunch en natje en droogje.  


  • De kosten voor masterclasses en overige aanvragen in overleg.
Mail ons