HOME   WAT   BOEK NU   WIE   ERVARINGEN

INTERVIEWTRAINING

Een bonte workshop (klik!)

vrijdag 7 oktober 2022

Wat hebben een talkshow-redacteur, een podcastende ex-kok, een dagvoorzitter inspe, een radiojournalist en een podcastende illustrator gemeen? In elk geval dat ze 1dag van hun leven hebben doorgebracht aan de tafel in mijn huis waar Hanneke en ik een workshop gaven aan dit bonte gezelschap. 

De ex-kok wilde weten hoeveel van zijn eigen ervaringen hij in de gesprekken metandere koks kon stoppen. De talkshow-redacteur vroeg zich af hoe je een gast uit de groef kan krijgen omtelkens hetzelfde verhaal te vertellen.De radiojournalist die ook aan het podcasten was geraakt, wilde weten hoe je niet saaien een beetje onverwacht een gesprek kan beginnen. De illustrator, die al podcastend met collega-illustratoren het vak doorneemt, vroegzich af hoe goed je je eigenlijk moet voorbereiden. Moet je alles weten of er juistonbevangen ingaan?

De dagvoorzitter in spe wist uit haar onderwijservaring hoe makkelijk ze moeilijkeleerlingen aan het praten kreeg als je ze vroeg: waar wil jij het zelf nog over hebben? En of dat ook een goede tactiek in het meer professionele gesprek-voeren is.We hadden een geweldige dag. Hoe meer vragen, hoe meer die weer meer vragenoproepen en hoe veel lesstof dat geeft. We zetten iedereen aan het interviewen, zodatze aan den lijve kunnen ervaren wat goed werkt en waarom. En wij hoordenfantastische eerlijke verhalen over een verborgen knikker in een kast, over koken uitpakjes, over een Volvo met pech en een hartverscheurend liefdesverdriet. 

Meer kunnen we helaas niet zeggen, vanwege de beloofde privacy.

vorige  | home |  volgende